Eskişehir Alfabe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İletişime Geçiniz

İşitme Engeli ve Koklear İmplant

İşitme engeli, bireylerin sesleri algılama ve anlama yeteneklerinin kısmen veya tamamen kaybı durumudur. Bu durum, bireylerin iletişim kurmasını, öğrenmesini ve sosyal hayata katılımını olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, koklear implant gibi teknolojik gelişmeler ve rehabilitasyon merkezlerinin sunduğu destekler, işitme engelli bireylerin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırmaktadır. Öncelikle işitme engeli hakkında detaylı bilgilere bakalım çünkü genel tanı hakkında bilgi sahibi olmak ve merkezimizde uygulanan eğitimlerin faydalarını görmek ilerleme açısından önemli olacaktır.

İşitme Engeli ve Koklear İmplant
İşitme Engeli ve Koklear İmplant
Eskişehir Alfabe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

İşitme Engeli Nedir?

  • İşitme engeli, iç kulak, orta kulak veya işitme sinirlerindeki hasar nedeniyle ortaya çıkabilir. İşitme kaybının derecesi hafiften ileri dereceye kadar değişebilir. İşitme engeli, doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilir.

Merkezimiz ve İşitme Yetersizliği:

  • İşitme Yetersizliği olan öğrencilerimizin yaşam kalitelerini arttırmak için çeşitli süreçler ve tekniklerden faydalanıyoruz çünkü işitme engeli olan bireylerin yaşama katılım sağlaması bizim için çok önemli!

    Merkezimize geldiğinizde öncelikle bir değerlendirme süreniz olur, burada işitme kaybının derecesi ve türü belirlenir. Sonrasında varsa koklear implant cihazının ayarlanması yapılır eğer yoksa ihtiyaca yönelik yönlendirme alırsınız. İletişim becerilerini güçlendirmek adına hem özel eğitim he de dil konuşma terapilerimizden faydalanırsınız. Özel eğitimde işitme yetersizliği yaşayan öğrencilerimizin sesleri algılama ve anlama üzerine eğitimler yapılır. Ailelerimiz tüm programlarımızda olduğu gibi merkezimizde verilen aile eğitimlerinden faydalanırlar.

Alfabe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

İşitme Yetersizliği ve Başarı Hikayeleri

Sizinle neler başarabileceğimize bakalım. Önümüzdeki örnekler çoğu zaman bize motivasyon sağlar. Önümüzde açılmış yollarda bırakılan izler hayatımızı kolaylaştırır ve hedefe ulaşmamızda bize rehberlik eder. Örneklere baktıktan sonra kararı siz verin çünkü neyi tercih edeceğiniz yolunuzu belirler. Birçoğunun arasından farklı alanlarda bize ilham olan kişileri inceleyelim.

İşitme Engeli ve Koklear İmplant

Akademik Başarılar:

Dr. Burak Uyanık: Türkiye’de doktora derecesi alan ilk işitme engelli birey olarak tarihe geçti. Akademik alandaki azmi ve çalışmalarıyla birçok kişiye ilham kaynağı oldu.
Öğretim Görevlisi Mehmet Başkonak: Hem işitme hem de görme engeli olan bireylere Kur’an-ı Kerim eğitimi vererek onların hayatlarına dokundu. Akademik alandaki çalışmalarıyla da işitme engellilerin eğitimine önemli katkılar sağladı.

Spor Alanındaki Başarılar:

Selahattin Abdullah Yılmaz: İşitme engeline rağmen birçok spor dalında (badminton, tekvando, karate, futbol, voleybol, atletizm) başarılar elde etti. Spor alanındaki yetenekleri ve azmiyle gençlere örnek oldu.

İş ve Kariyer Başarıları:

Cansel Döğer: İşitme engeline rağmen İGA İstanbul Havalimanı’nda başarılı bir kariyere sahip oldu. İş hayatındaki azmi ve başarısıyla işitme engelli bireylerin istihdamına yönelik farkındalık oluşturdu.

Tarihten İlham Veren Örnekler:

Ludwig van Beethoven: İşitme engeline rağmen dünyanın en büyük bestecilerinden biri oldu. 9. Senfonisi gibi ölümsüz eserleri, engellerin aşılabilirliğini gösteren bir kanıt niteliğindedir.
Helen Keller: Hem görme hem de işitme engeline rağmen yazar, aktivist ve eğitimci olarak önemli başarılara imza attı. Engellerine rağmen yazdığı kitaplar ve yaptığı çalışmalarla insanlığa ilham verdi.
İşitme Engeli ve Koklear İmplant
İşitme Engeli ve Koklear İmplant

İşitme Engeli ve Koklear İmplant hizmetinden faydalanmak mı istiyorsunuz ? İletişime Geçin